Dagelijks Woord

30 november 2023

  • donderdag 30 november 2023 - Prediker 4:12
    En iemand die alleen is kan zich niet verdedigen wanneer hij aangevallen wordt, maar met zijn tweeën houd je stand. Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te trekken. -- Prediker 4:12

Een activiteit melden

Ziet u dat een activiteit ontbreekt? Of staat er een fout in de agenda? Laat het weten! Graag de aan het evenement gerelateerde informatie DIGITAAL sturen. Deze kan dan direct overgenomen worden voor op de website. Stuur uw bericht naar activiteiten@gkv-emmen.nl

kijkmee3

kidsclubbutton

Seizoen 20/21

Beste jongeren (en ouders),

De vakanties zijn voorbij en het schoolgebeuren is weer begonnen. We wensen jullie een goed schooljaar toe. Naast het aanvangen van een nieuw schooljaar beginnen in de kerk ook weer diverse activiteiten. Catechisatie is er één van. En we hopen dat jijdaar ookaan mee gaat doen. De bedoeling hiervan is samen te ontdekken wie God is en wat Hij doet.

Hoewel COVID-19 nog steeds onder ons is hebben we het voornemen om gewoon door te gaan zoals we gewend zijn. Wanneer er strengere maatregelen van de overheid komen die het lesgeven beïnvloeden, dan zullen we daarop anticiperen.We hopen als catechetenteam samen met jullie dat het mooie en leerzame lessen mogen worden.

Club 7/8 begint op vrijdag 25 september, groep 1 begint na de herfstvakantie op maandag 19 oktober. De overige lessen beginnen op maandag 28 september. We hopen iedereen dan te verwelkomen. Graag je Bijbel, een map A4 formaat en een pen meenemen. Misschien mis jij je naam in een groep, excuses. Weet dat je toch heel welkom bent. Wanneer jouw vriend of vriendinmet jou mee wil en niet naar 'onze' kerk gaat, zijn ze van harte welkom. Namens het catechetenteam.

Wat is catechisatie?

Wat is catechese? Je zou kunnen zeggen: onderwijs door de kerk. Het is vragen stellen, samen nadenken, en praten over belangrijke onderwerpen die met het geloof te maken hebben. Het gaat over geloof, gebod, gebed. Over het leven van een christen. Over bagage die belangrijk is voor onderweg. Proberen om antwoorden te geven op de vragen van tieners nu. Het gaat om weerbaar maken, omdat niet alleen belangrijk is dat je gelooft, maar dat je ook weet wat je gelooft.

Ook in 2020-2021 hopen we weer catechese te verzorgen voor de tieners van onze gemeente en eventuele leeftijdgenoten die het ook interessant vinden.

Doe jij ook (weer) mee?

Het is fijn als jij dit jaar ook (weer) meedoet – je bent welkom! En als je vrienden of vriendinnen hebt die het leuk vinden om over belangrijke onderwerpen na te denken en door te praten – neem ze gerust mee!We vragen je om elke keer je Bijbel mee te nemen en een pen en een map voor de werkbladen die je van ons krijgt.

Om privacy redenen vermelden we online niet wie de catecheet van elke groep is.
Wil je dat weten.. kijk dan in je catechisatieboekje.
Of vraag een nieuwe aan bij H. Hoolsema - tel: 0591-223541