25 oktober 2021

• maandag 25 oktober 2021 - Galaten 3:24-26
    Kortom, de wet hield toezicht op ons totdat Christus kwam, zodat we door ons vertrouwen op God als rechtvaardigen konden worden aangenomen. Maar nu het geloof gekomen is, staan we niet langer onder toezicht, want door het geloof en in Christus Jezus bent u allen kinderen van God. -- Galaten 3:24-26

Scriba

Voor het aanvragen van attestaties bij vertrek uit de gemeente, het opgeven van geboorten, huwelijken en dergelijke kan men zich wenden tot de scriba.

Correspondentieadres: Postbus 428, 7800 AK Emmen.

Bij afwezigheid van de scriba dient men zich te wenden tot de 2e scriba. Bij vertrek uit de gemeente moet de attestatie zo mogelijk 3 weken voor vertrek worden aangevraagd.

Adreswijzigingen e.d. kunt u doorgeven aan het kerkelijk bureau:

Avondmaalsbriefjes

Voor de viering van het Heilig Avondmaal in een andere gemeente is een zogenaamd "avondmaalsbriefje" vereist. Dit briefje, deze verklaring moet tijdig bij de scriba of een andere door de kerkenraad aan te wijzen ambtsdrager (wijkouderling) worden aangevraagd, waarna het op de afgesproken tijd kan worden gehaald (toezending geschiedt slechts bij hoge uitzondering).

Heilige Doop

Aanvragen te richten aan de preses of aan de scriba.

Huwelijksbevestiging

Huwelijksbevestiging dient tenminste 6 weken voor de huwelijksdatum te worden aangevraagd bij de preses, of bij diens afwezigheid bij de 2e preses. De kerkenraad heeft besloten dat een huwelijksbevestiging in de regel zal plaatsvinden ná 19.00 uur.