18 februari 2019

• maandag 18 februari 2019 - Jeremia 29:11-14a
    Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren. Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken. Ik zal me door jullie laten vinden – spreekt de HEER – en ik zal in je lot een keer brengen. Ik zal jullie samenbrengen uit alle volken en plaatsen waarheen ik je verbannen heb – spreekt de HEER – en je laten terugkeren naar Jeruzalem, waaruit ik je heb laten wegvoeren. -- Jeremia 29:11-14a

Onze gemeente

Onze gemeente telt ongeveer 550 leden, verspreid over alle leeftijden, wat het tot een dynamisch geheel maakt. Er  zijn  veel  activiteiten  voor  de jeugd, zoals Bijbelstudieverenigingen, onderwijsgroepen (catechisatie) en soosavonden. Maar net zo goed ook voor oudere leden: miniwijken, Bijbelstudiegroepen, contactmorgens. In de kerkdiensten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met deze diversiteit, zodat bijvoorbeeld zo nu en dan de kinderen worden aangesproken, of dat een dienst is afgestemd op een bepaalde richtgroep. Het grondgebied van de gemeente is uitgestrekt: leden komen niet alleen uit Emmen en de dorpen eromheen, maar ook uit de wijde omtrek. Zo wonen er ook leden in Twist (Duitsland), Weiteveen en Eesergroen.

Bijbelgetrouw

Wij willen een Bijbelgetrouwe gemeente zijn. Daar bedoelen we mee, dat wij het als mensen niet zelf te zeggen hebben in de kerk en in ons eigen leven, maar dat we gehoorzaam willen zijn aan het Hoofd van de kerk: Jezus Christus.

Kerkverband

Onze gemeente maakt deel uit van het kerkverband van de Gereformeerde kerken (vrijgemaakt), vaak afgekort als GKv. We kennen een nauwe samenwerking met de Christelijke Gereformeerde Kerk in Emmen en Nieuw-Amsterdam.

GKv logo