• zaterdag 18 november 2017 - 1 Tessalonicenzen 5:14-15
    Wij sporen u aan, broeders en zusters, iedereen die zijn dagelijks werk verwaarloost terecht te wijzen, de moedelozen hoop te geven, op te komen voor de zwakken, met iedereen geduld te hebben. Zie erop toe dat niemand kwaad met kwaad vergeldt en streef altijd naar het goede, zowel voor elkaar als voor ieder ander. -- 1 Tessalonicenzen 5:14-15

Datum : woensdag 15 november 2017

Onze gemeente

Onze gemeente telt ongeveer 550 leden, verspreid over alle leeftijden, wat het tot een dynamisch geheel maakt. Er  zijn  veel  activiteiten  voor  de jeugd, zoals Bijbelstudieverenigingen, onderwijsgroepen (catechisatie) en soosavonden. Maar net zo goed ook voor oudere leden: miniwijken, Bijbelstudiegroepen, contactmorgens. In de kerkdiensten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met deze diversiteit, zodat bijvoorbeeld zo nu en dan de kinderen worden aangesproken, of dat een dienst is afgestemd op een bepaalde richtgroep. Het grondgebied van de gemeente is uitgestrekt: leden komen niet alleen uit Emmen en de dorpen eromheen, maar ook uit de wijde omtrek. Zo wonen er ook leden in Twist (Duitsland), Weiteveen en Eesergroen.

Bijbelgetrouw

Wij willen een Bijbelgetrouwe gemeente zijn. Daar bedoelen we mee, dat wij het als mensen niet zelf te zeggen hebben in de kerk en in ons eigen leven, maar dat we gehoorzaam willen zijn aan het Hoofd van de kerk: Jezus Christus.

Kerkverband

Onze gemeente maakt deel uit van het kerkverband van de Gereformeerde kerken (vrijgemaakt), vaak afgekort als GKv. We kennen een nauwe samenwerking met de Christelijke Gereformeerde Kerk in Emmen en Nieuw-Amsterdam.

GKv logo