• dinsdag 23 januari 2018 - Efeziers 3:14-17
    Daarom buig ik mijn knieën voor de Vader, die de vader is van elke gemeenschap in de hemelsferen en op aarde. Moge hij vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest, zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde. -- Efeziers 3:14-17

Onze gemeente

Onze gemeente telt ongeveer 550 leden, verspreid over alle leeftijden, wat het tot een dynamisch geheel maakt. Er  zijn  veel  activiteiten  voor  de jeugd, zoals Bijbelstudieverenigingen, onderwijsgroepen (catechisatie) en soosavonden. Maar net zo goed ook voor oudere leden: miniwijken, Bijbelstudiegroepen, contactmorgens. In de kerkdiensten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met deze diversiteit, zodat bijvoorbeeld zo nu en dan de kinderen worden aangesproken, of dat een dienst is afgestemd op een bepaalde richtgroep. Het grondgebied van de gemeente is uitgestrekt: leden komen niet alleen uit Emmen en de dorpen eromheen, maar ook uit de wijde omtrek. Zo wonen er ook leden in Twist (Duitsland), Weiteveen en Eesergroen.

Bijbelgetrouw

Wij willen een Bijbelgetrouwe gemeente zijn. Daar bedoelen we mee, dat wij het als mensen niet zelf te zeggen hebben in de kerk en in ons eigen leven, maar dat we gehoorzaam willen zijn aan het Hoofd van de kerk: Jezus Christus.

Kerkverband

Onze gemeente maakt deel uit van het kerkverband van de Gereformeerde kerken (vrijgemaakt), vaak afgekort als GKv. We kennen een nauwe samenwerking met de Christelijke Gereformeerde Kerk in Emmen en Nieuw-Amsterdam.

GKv logo