• donderdag 21 september 2017 - Efeziers 5:15-17
    Let dus goed op welke weg u bewandelt, gedraag u niet als dwazen maar als verstandige mensen. Gebruik uw dagen goed, want we leven in een slechte tijd. Wees niet onverstandig, maar probeer te begrijpen wat de Heer wil. -- Efeziers 5:15-17

Datum : donderdag 21 september 2017

Scriba

Voor het aanvragen van attestaties bij vertrek uit de gemeente, het opgeven van geboorten, huwelijken en dergelijke kan men zich wenden tot de scriba.

Correspondentieadres: Postbus 428, 7800 AK Emmen.

A. Karsijns
Ronerbrink 69, 7812 LV Emmen
telefoon: 0591-618259

Bij afwezigheid van de scriba dient men zich te wenden tot de 2e scriba. Bij vertrek uit de gemeente moet de attestatie zo mogelijk 3 weken voor vertrek worden aangevraagd.

Adreswijzigingen e.d. kunt u doorgeven aan het kerkelijk bureau:
Mw. A.M.L. Kasper-Dubois

Avondmaalsbriefjes

Voor de viering van het Heilig Avondmaal in een andere gemeente is een zogenaamd "avondmaalsbriefje" vereist. Dit briefje, deze verklaring moet tijdig bij de scriba of een andere door de kerkenraad aan te wijzen ambtsdrager (wijkouderling) worden aangevraagd, waarna het op de afgesproken tijd kan worden gehaald (toezending geschiedt slechts bij hoge uitzondering).

Heilige Doop

Aanvragen te richten aan de preses of aan de scriba.

Huwelijksbevestiging

Huwelijksbevestiging dient tenminste 6 weken voor de huwelijksdatum te worden aangevraagd bij de preses, of bij diens afwezigheid bij de 2e preses. De kerkenraad heeft besloten dat een huwelijksbevestiging in de regel zal plaatsvinden ná 19.00 uur.