Dagelijks Woord

25 mei 2019

Jezus zei eens tot zijn leerlingen: 'En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.'

Goede Herder Kerk Emmen

Wij zijn een christelijke kerkgemeente in Emmen. Bovenstaande boodschap dragen wij uit. U bent van harte welkom bij een dienst of een andere activiteit.

watwijgeloven

 

luistermee3

kijkmee3

26
mei
Datum: 26 mei 2019, 09:30
U/jij bent van harte welkom!

26
mei
Datum: 26 mei 2019, 16:30
Voor de kinderen van groep 5/6

26
mei
Datum: 26 mei 2019, 16:30
U/jij bent van harte welkom!

30
mei
Datum: 30 mei 2019, 09:30
Hemelvaartsdag

02
juni
Datum: 02 juni 2019, 09:30
U/jij bent van harte welkom!

02
juni
Datum: 02 juni 2019, 16:30
Voor de kinderen van groep 1/2

In vrijheid verbonden

Categorie
Overig
Datum
donderdag 11 april 2019 20:00

Thema-avond In vrijheid verbonden, 11 april 2019
Geschiedenissen van generaties worden beïnvloed door de dagelijkse relaties in het hier en nu. Wat hebben wij ontvangen en wat geven wij door. Ze zullen ook in de toekomst invloed hebben op de nieuwe generaties. Daarnaast wordt ook een deel van ons gedrag bepaald door erfelijkheid en hebben we te maken met interacties in gedrag, want gedrag roept gedrag op. En zo kun je problemen ondervinden in het omgaan van relaties.

We kunnen spreken van twee soorten relaties;
1. relaties waarin ouders en kinderen met elkaar verbonden zijn en waarin het leven wordt doorgegeven.
2. de relaties die je zelf kiest in het leven. De basis van deze relaties ligt geworteld in de relatie met God.
Wie ben ik en waarom ben ik zoals ik ben? Veel factoren spelen een rol op de weg naar volwassenheid. Denk aan erkenning, is het ontvangen en geven in balans. Het is een geschiedenis door generaties heen. We kunnen ons onvrij, ongemakkelijk voelen door het erfgoed van onze familie. Hoe kunnen we in ons leven vrijheid verwerven en verantwoordelijk handelen in onze relaties?
Belangrijk punt is de bewustwording. Bewust worden wat moet er veranderen. Bewustwording is het begin van verantwoording dragen en zelf verbetering.

Vrijheid verwerven is een belangrijk thema in het leven van mensen er wordt veel over nagedacht.
Het verwerven van vrijheid heeft veel te maken met;
- je bewust worden van wat je in je leven hebt meegemaakt,
- wat heeft het voor effect op jouw persoonlijke vorming,
- verantwoordelijkheid dragen om met deze consequenties om te gaan.

Het belooft een boeiende avond te worden. Zie ook de flyer van vorige week.

U/ jij bent donderdag 11 april -vanaf 19:30 uur inloop met een kopje koffie- van harte uitgenodigd om samen over het onderwerp in vrijheid verbonden na te denken. Harriët Smit en Ineke Wind van Perspectief 7 willen ons daarbij helpen. Het begint om 20:00 uur.
Namens de kerkenraad,
Henderikus Hoolsema

 
 

Actueel Nieuws

huisbezoekthema20182019Huisbezoekthema: relatie – geschenk ?!
Relaties zijn voor een mens heel belangrijk. Contact, daar kun je gewoon niet zonder. De mens is een relationeel wezen; juist in relatie tot iets of iemand anders komt je tot je recht en bestemming. Samenvatting van de preek 'De drie dimensies van een compleet leven' Tekst: Matteus 22:36-40

Lees hier verder of download het themaboekje als pdf

16+ keuzecatechese

De jongelui van 16+ gaan met ingang van dit seizoen iets nieuws doen: keuzecatechese. Dat is op woensdagavond van 19.00-20.00 uur. Het is voor alle jongelui vanaf 16 jaar. We gaan niet langer in jaargroepen en het hele jaar met dezelfde catecheet (leraar), maar mixen. En je mag zelf kiezen welk lesonderwerp je wilt volgen.

Bekijk nu de thema's en MELD JE AAN!

 

GIVT - doneer nu via uw telefoon!

givtlogoOm meer mogelijkheden te creëren bij het collecteren zal het per 1 maart mogelijk worden om via je mobiel een bedrag te doneren. We gaan gebruik maken van het systeem van Givt. Dit is een app die niet alleen voor de kerkcollecte is, maar die ook in andere situaties gebruikt kan worden om een gift te doen. Doordat wij voor onze kerk-tv gebruik maken van “Kerkdienst gemist” kun je met Givt ook mobiel deelnemen aan de collecte.

<>

Intranet | login

Sommige onderdelen van deze website, zoals bijvoorbeeld het ledenbestand, commissies en verenigingsinfo zijn niet openbaar toegankelijk. Om deze te kunnen bekijken moet u eerst INLOGGEN. Bent u lid van de GKV Emmen dan kunt een inlognaam en wachtwoord aanvragen bij de webmaster (webmaster@gkv-emmen.nl) deze zal de inloggegevens dan vervolgens in uw postvakje in de kerk leggen.