Dagelijks Woord

17 juli 2019

  • woensdag 17 juli 2019 - Openbaring 1:17-18
    Toen ik hem zag viel ik als dood voor zijn voeten neer. Maar hij legde zijn rechterhand op me en zei: ‘Wees niet bang. Ik ben de eerste en de laatste. Ik ben degene die leeft; ik was dood, maar ik leef, nu en tot in eeuwigheid. Ik heb de sleutels van de dood en van het dodenrijk. -- Openbaring 1:17-18
Jezus zei eens tot zijn leerlingen: 'En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.'

Goede Herder Kerk Emmen

Wij zijn een christelijke kerkgemeente in Emmen. Bovenstaande boodschap dragen wij uit. U bent van harte welkom bij een dienst of een andere activiteit.

watwijgeloven

 

luistermee3

kijkmee3

21
juli
Datum: 21 juli 2019, 09:30
U/jij bent van harte welkom!

21
juli
Datum: 21 juli 2019, 16:30
U/jij bent van harte welkom!

28
juli
Datum: 28 juli 2019, 09:30
U/jij bent van harte welkom!

28
juli
Datum: 28 juli 2019, 18:30
Let op: 18.30 in CGK de Bethel

04
aug
Datum: 04 augustus 2019, 09:30
U/jij bent van harte welkom!

04
aug
Datum: 04 augustus 2019, 16:30
U/jij bent van harte welkom!

Groene week! Verwonderwandeling

Categorie
Gezellige activiteit
Datum
zaterdag 16 februari 2019 10:00

We starten de wandeling, bij voldoende deelname,  as. zaterdagmorgen om 11:00 uur bij de parkeerplaats van Horeca Centrum de Rietplas. Adres: Kleine Rietplas 1, 7827 XZ Emmen.

Over de groene week

Steeds meer kerken worden groen: ze gaan op een duurzame manier om met energie, uitstoot, afval en de tuin. Hoe groen is onze kerk? En hoe groen leven we zelf eigenlijk? Daar willen we over nadenken tijdens de Groene Week, van 10 tot 16 februari 2019.
Voorafgaand aan deze week organiseren we een fotowedstrijd. Verzamel eerst zoveel mogelijk afval in de omgeving rond je huis (niet stiekem je eigen afvalbak legen!) en zet daarna deze ‘berg’ op de foto, of maak een ludieke foto van je opruimactie. Stuur die foto voor zaterdag 9 februari 2019, 9:00 uur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet win jij de wedstrijd (en de prijs!). De foto’s worden in ieder geval getoond tijdens de Kom in de Kerkdienst op 10 februari.


Op zondag 10 februari is er een Kom in de Kerkdienst, met als thema ‘Hoe groen is jouw hart?’ Ds. J. Haveman zal in deze dienst voorgaan en met dit thema de groene week inleiden. Want waarom moeten we eigenlijk nadenken over duurzaamheid en ‘groen’ leven?


Op donderdag 14 februari is er een thema-avond. Alfred Klomp komt spreken over ‘God in de supermarkt’. Want het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor
de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring. De workshop "God in de supermarkt" verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze, maar niet te zware dialoog aan. U/jij komt toch ook?!


Op zaterdag 16 februari is er een verwonderwandeling. Gaat u, ga jij mee je verwonderen over Gods schepping? En over wat wij ervan gemaakt hebben..? We gaan, gewapend met een (vuilnis)zak (zelf meenemen!), genieten van de natuur en ondertussen het afval opruimen dat we op ons pad tegenkomen. De wandeling is ongeveer +/- 5 km en is ook leuk voor kinderen!

Verwonderwandeling

 

 
 

Actueel Nieuws

 

4stemmigamenzingen4 Stemmig Amen - Nu te beluisteren

Hoe zat het ook al weer? Wilt u het nog eens horen?
U kunt ze hier 1 voor 1 individueel beluisteren

 

GIVT - doneer nu via uw telefoon!

givtlogoOm meer mogelijkheden te creëren bij het collecteren zal het per 1 maart mogelijk worden om via je mobiel een bedrag te doneren. We gaan gebruik maken van het systeem van Givt. Dit is een app die niet alleen voor de kerkcollecte is, maar die ook in andere situaties gebruikt kan worden om een gift te doen. Doordat wij voor onze kerk-tv gebruik maken van “Kerkdienst gemist” kun je met Givt ook mobiel deelnemen aan de collecte.

<>

Intranet | login

Sommige onderdelen van deze website, zoals bijvoorbeeld het ledenbestand, commissies en verenigingsinfo zijn niet openbaar toegankelijk. Om deze te kunnen bekijken moet u eerst INLOGGEN. Bent u lid van de GKV Emmen dan kunt een inlognaam en wachtwoord aanvragen bij de webmaster (webmaster@gkv-emmen.nl) deze zal de inloggegevens dan vervolgens in uw postvakje in de kerk leggen.